Mindfulness

Wat train je met mindfulness?

Mindfulness is bedoeld om met een open, niet oordelende, milde aandacht naar jezelf te kijken.

Op deze manier raak je vertrouwd met de zaken die zich bij jou van binnen afspelen.

Ons lichaam is onze enige stressdetector. Vaak voelen we ons lichaam pas, als het heel ver met ons is gekomen en we lichamelijke klachten krijgen.

Door de oefeningen van mindfulness leer je  bijvoorbeeld al in een vroeg stadium contact te maken met wat er gebeurt. Je kunt nu eenmaal niet met iets leren omgaan, als je het niet kent of dat je niet eens weet dat het bestaat.

Met bepaalde oefeningen leer je laveren tussen twee manieren om met gevoelens om te gaan. De 1e manier is: het negeren van wat je voelt, wel dan niet bewust; de andere manier is: dat je door je gevoelens wordt overspoeld en meegenomen.

Je leert voelen en contact houden met je gevoel en je leert hoe je met dat gevoel om kunt gaan zonder er jezelf in te verliezen

Beschouw de 8 avonden dan ook maar als een experiment met jezelf. Geef jezelf de kans om er ten volle van te proeven. Daarna kun je bij jezelf nagaan wat je uit dit experiment hebt geleerd en of en hoe je er verder mee wilt.

Met het volgen van deze training zeg je “ja” tegen het oefenen. Zonder de bereidheid om te oefenen kun je het beter niet doen, dan schiet je er namelijk niet zoveel mee op!

De Mindfulness training is ook privé te volgen. 8 x 1,5 uur intensief met jou alleen. Gericht speciaal op jouw items en gekoppeld aan cognitieve therapie. ( zie MBCT). We spreken samen de data af. Kosten zijn €300,- inclusief syllabus met oefenmateriaal. Wanneer je geïnteresseerd bent laat me dat weten via mail of telefoon.