Reiki

Een behandeling die eigenlijk niet onder de massages valt, want Reiki is een energieoverdracht via de handen. Hierbij functioneert de therapeut als doorgeefkanaal. Zoals een radio de radiogolven omzet naar voor ons hoorbare geluiden, zo kan een Reiki therapeut energiegolven opvangen en doorgeven aan de ontvanger. Deze energie komt dus niet uit de therapeut zelf. Dat is ook niet de bedoeling omdat de energie zo zuiver mogelijk doorgegeven dient te worden, zonder andere verontreinigingen en stoorzenders. De therapeut heeft geleerd hoe hij of zij zich met verschillende energiefrequenties in verbinding kan stellen. Het mooie van Reiki is dat de ontvanger ( onbewust) eigenlijk zelf bepaald op welke frequentie hij/zij hulp nodig heeft.

De therapeut moet zich helemaal open stellen voor de ontvanger, stemt zich als het ware op hem of haar af en van daaruit kan het doorgeven van de energie beginnen. Deze energie wordt door de ontvanger ervaren als een tintelende warmte, prettig en ontspannend. De ontvanger trekt als het ware precies datgene naar zich toe wat het lichaam of de geest nodig heeft. Op deze manier gebeurt het vaak, dat de ontvanger ineens inzichten krijgt over bepaalde problemen. Het kan ook zijn, dat de therapeut ineens dingen “hoort”of voelt die helderheid kunnen verschaffen aan de ontvanger. Reiki is een prachtig samenspel en vereist dan ook vertrouwen tussen ontvanger en therapeut. Het is een liefdevolle en kosmische energie en stimuleert de helende vermogens van lichaam en ziel. Na een Reiki behandeling kunnen er verschillende nawerkingen plaats vinden. Er komen soms stukken naar boven die dan ook weer verwerkt kunnen worden.

Reiki is een prachtige methode om te voelen waar blokkades zitten en waar energie naartoe moet. Reiki geeft inzicht in jezelf en geeft je tegelijkertijd de energie om stukken te verwerken. Met behulp van de therapeut kunnen deze stukken worden aangepakt en kan er met behulp van de therapievormen die Maygrow in huis heeft, heel veel aan gedaan worden. Binnen mijn praktijk wordt er veel van Reiki gebruik gemaakt om onbewuste zaken naar boven te krijgen. Daarna wordt er dan vaak gebruik gemaakt van een van de andere therapievormen in overleg met de ontvanger. De andere therapie zal dan nog beter werken, omdat de ontvanger zich bewust is geworden van zijn blokkades en zal dus heel gericht mee kunnen werken. Zo wordt de weg naar verbetering een samenspel en niets is mooier dan dat!