Introductie

Een natuurgeneeskundige therapeut is geen arts en ik pretendeer dan ook niet iemand te kunnen genezen. Wat ik wel kan, is patiënten helpen sterker te worden, pijn te verminderen, fysieke en psychische blokkades opheffen en het in balans brengen van lichaam en geest. Dat daardoor uiteindelijk genezing mogelijk is, valt uiteraard niet uit te sluiten.

Gelukkig groeit er in de reguliere geneeskunde toch steeds meer het besef, dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat het menselijk lichaam een geweldige mogelijkheid heeft tot zelfgenezing. Van oudsher is men al bekend met dit vermogen en de massages en acupressuur en dergelijke zijn dan ook altijd gericht op het in balans brengen van lichaam en geest.


Hoe gaat een en ander in zijn werk? Als u zich bij mij meldt, volgt er eerst een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dat gesprek probeer ik inzicht te krijgen in alle klachten. Ik zal een aantal diagnostische onderzoeken verrichten, zoals b.v., polsdiagnose, tongdiagnose, iriscopie en zo nodig een klein  urineonderzoek.  Ik zal U een aantal vragen stellen met betrekking tot b.v. voeding, lichamelijke en psychische factoren. Dikwijls bekijk ik ook hoe of het gesteld is met de energiebalans in het lichaam. Geen enkele intake is hetzelfde maar neemt toch al gauw zo’n 1,5 tot 2 uur in beslag.
Vervolgens bekijken we welke behandelingwijze het best bij U past en maken afspraken over het te volgen behandelplan.