Chinese Geneeskunst

Deze behandeling maakt gebruik van oude Chinese technieken en omvat Qi-gong oefeningen, Tuina (meridiaan)massage, eventueel aangevuld met kruidentherapie, thee, en voedingssupplementen.

Qi Gong
Hier leren we hoe men zijn / haar energie kan centreren en verdelen over het lichaam. Dit zijn rustige oefeningen, waarbij concentratie en ademhaling centraal staan. De oefeningen worden bij mij geoefend en kunnen thuis worden gedaan.

Tuina massage
Dit zijn diverse massage en manipulatietechnieken over en langs de energiekanalen (meridianen) om blokkades op te heffen, om afvalstoffen af te voeren en/of om energie toe te voegen. Deze blokkades kunnen op allerlei manieren ontstaan. De psychische factoren spelen daarbij een grote rol, maar ook operaties, trauma’s etc. De massages zijn heel ontspannend en geven ook een soort innerlijke rust.

Vooral voor mensen in een stressvolle werksfeer hebben veel baat bij deze massagetechnieken, die dikwijls preventief werken, zodat er geen blokkades meer kunnen ontstaan. In China zelf worden deze technieken zelfs binnen de bedrijven aangeboden om het personeel in optimale gezondheid te houden.

De workshop met de klanken ( 6 klanken therapie) leert U, hoe U zelf door middel van ademhaling, in combinatie met klank, de organen kunt helpen hun energie weer in balans te krijgen.  Een prachtige methode en prima zelf thuis te blijven doen.