Annelee

Mijn naam is Annelee van Schoonhoven. Ik  heb vier volwassen kinderen die allen op eigen benen staan. Van beroep was ik doktersassistente en lerares Duits. Als doktersassistente heb ik veel met zieke mensen te maken gehad en als lerares heb ik veel mogen leren over de psychologie en pedagogie. Het leuke is, dat beide facetten zo goed bij elkaar komen. Want voor het geven van workshops kan ik mijn ervaringen als onderwijzeres heel goed gebruiken.

Eind 2003 ben ik begonnen met een HBO studie Natuurgeneeskundige Therapie aan de Sorag Academie te Eindhoven en daar mijn diploma’s behaald: Ziekteleer & Anatomie, Chakra therapie, Reflexzone therapie, Ayurvedische therapie, Acupressuur, Massagetechnieken en Chinese geneeswijzen. Ook ben ik Reiki Master en kan dus ook via deze methode behandelen. In de Reiki geef ik ook workshops en inwijdingen. Sinds juni 2011 ben ik Level I/II en Level III Reconnection Practitioner. De opleiding heb ik gedaan bij Eric Pearl zelf.

In 2007 heb ik de opleidingen Mindfulness, Meditatie, Mindfulness based Cognitieve therapie behaald en heb e verder verdiept in de ACT’. De ACT (Acceptance en Commitment therapy) wordt nu ook, met zeer goede resultaten, door Maygrow aangeboden.

De natuurgeneeskunde kan veel betekenen voor mensen, die in de reguliere geneeskunst zo’n beetje uitgedokterd zijn en te horen hebben gekregen, dat ze “er maar mee moeten leren leven”. Maar dat is niet de enige reden waarom de mensen bij de natuurgeneeskunde uitkomen. Ook mensen, die met psychische problemen rondlopen en daar zelfs lichamelijke klachten van krijgen, kunnen via de verschillende therapievormen prima geholpen worden, zodat er dikwijls geen andere antidepressiva  e.d. ingezet hoeft te worden.

De natuurgeneeskunde benadert de ziekte vanuit een andere hoek, namelijk de energetische en belangrijk is daarbij de balans tussen alle energiecentra (chakra’s) in ons lichaam. Er wordt gewerkt met natuurlijke niet toxische middelen, zoals massages met kruiden en oliën. Soms worden er stenen en Bachbloesem ingezet.  Ook de behandelingen met hot-stones zijn geweldig en onspannend. Er wordt rekening gehouden met de psychische factoren die een rol kunnen spelen bij bepaalde energiestoringen.

Deze manier van aanpak maakt U ook tot een bewuster mens. Bewust van eigen kunnen en ook van het feit, dat wij samen met de natuur, de lucht, ether en zelfs met de kosmos een eenheid vormen. Vanuit die eenheid kun je als mens soms krachten ontvangen om je lichaam te helpen zichzelf te helen zonder chemische medicijnen of andere heftige ingrepen. Dit zou je ook spirituele groei kunnen noemen, maar zelf spreek ik liever over bewustzijnsgroei.

Maygrow pretendeert niet U te kunnen genezen, maar kan wel de stimulans tot genezing zijn d.m.v. de verschillende therapeutische vormen die U op deze site kunt vinden.